Hem Blomsterfest Besöka utställningen Pressmaterial Länkar


left.jpg
I DECEMBERMÖRKRET...

2-10 december

"UPP AMARYLLIS"

För första gången, en blomsterutställning på Drottningholms Slott!

Drottningholms slottsförvaltning arrangerar i samarbete med Blomsterfest en exklusiv blomsterutställning med amaryllis på Drottningholms slott. I samspel med Drottningholms unika kulturmiljöer har Blomsterfest här det stora nöjet att visa upp amaryllisens stora variationsrikedom och skönhet i arrangemang, scenerier och i kruka.

Bakgrunden till att vi vill arrangera en amaryllisutställning är att amaryllisen är en fantastiskt vacker och lättskött blomma och att det finns så många olika sorter som allmänheten inte känner till. Vi är ju mest vana att se röda eller vita amaryllisar till jul, och ibland någon sort som är röd med lite vita streck i, men det finns många fler sorter att upptäcka och visa. Blomsterutställningen på Drottningholms slott kommer att visa upp ca 60 sorters amaryllis ifrån tre världsdelar och ca 800-1000 snittamaryllis kommer att användas till fantastiska arrangemang och scenerier.

Vi ser fram emot att, i decembermörkret, få visa Er den vackra amaryllisen i exklusiva arrangemang på Drottningholms slott.


VARMT VÄLKOMNA ÖNSKAR DROTTNINGHOLMS SLOTTSFÖRVALTNING OCH BLOMSTERFEST


Ett arrangemang av Drottningholms slottsförvaltning i samarbete med Blomsterfest.
Blomsterfest samarbetar med Gunnar Kaj, Skalleberg Handelsträdgård, Flower Council of Holland, International Flower Bulb Center och Blomsterfrämjandet.


Sidansvarig: Webmaster,
paulina.landin@spray.se