Hem Blomsterfest Besöka utställningen Pressmaterial Länkar


left.jpg

Läs redan nu om vårens utställning
"Det dukade blomsterbordet - till fest och till vardags"”Jul – en Blomsterfest”

en blomstrande julutställning
på Drottningholms Slott,
24 – 29 november 2009

Nypon, amaryllis, enris, gran och halm… Under några dagar i november gästas Drottningholms Slott av utställningen Jul – en Blomsterfest. Utställningen ger en försmak av den stundande julen och är ett spännande möte mellan den ståtliga slottsmiljön och säsongens blommor.

I år står det dukade bordet och dekorerade rummet i centrum. Tillsammans med blomsterkreatören Gunnar Kaj känd för sina blomsterarrangemang till Nobelfesten, skapar Blomsterfest vackra och inspirerande arrangemang och scenerier som sprider julstämning på slottet. Med avstamp i det traditionella presenteras nya och roliga idéer av enkla material hämtade från naturen.

Se det överdådiga festbordet, julgranskogen med annorlunda dekorationer och spännande mattor av mossor, löv, ris och blommor. Möt julens färger och dofter i färgsprakande blomsterarrangemang. Kliv rakt in i julverkstaden och få tips i våra inspirationsvisningar under ledning av Gunnar Kaj och mycket därtill.

Varmt välkomna till Drottningholms Slott och Jul- en Blomsterfest!Inspirationsvisningar inför advent
Följ med på rundvandring i utställningen ”Jul – en blomsterfest” tillsammans med designern Gunnar Kaj. Du får ta del av tankar och idéer bakom utställningen. Som en del i visningen samlas vi runt ett arbetsbord och du får några enkla tips och tricks hur du kan skapa julstämning med blommor hemma. Inga förkunskaper krävs.

För information om tider och bokning, läs under fliken
"BESÖKA UTSTÄLLNINGEN".Bildcollage index HEM jul jul.jpg
Bilder från utställningen "Upp Amaryllis" julen 2006
i Drottningholms slott.


Sidansvarig: Webmaster,
paulina.landin@blomsterfest.se