Hem Blomsterfest Besöka utställningen Pressmaterial Länkar


left.jpg

”HISTORISK VÅR”

En exklusiv blomsterutställning i unika kulturmiljöer på Drottningholm 2-6 april 2008.

Vårens Blomsterfest kommer att arrangeras i den underbart vackra Déjeunersalongen i Drottningholmsteatern. Denna salong, som byggdes 1791, var tänkt att användas som en fest- och danssalong, och nu blir det för första gången en fantastisk blomsterfest där! Besökaren till blomsterutställningen kan även uppleva fantastiska blomsterarrangemang i Svanhuset och i Götiska tornet som ligger ute i den engelska parken. Dessa två byggnader är normalt inte öppna för publik, men ett undantag görs i samband med utställningen.

Utställningen kommer att visa blomsterlök av alla möjliga sorter. Vi har bl.a. historiska sorter från Alan Ship’s National Collection of Hyacinths i England och från Hortus Bulborums tulpanmuseum i Holland. Ca 60 sorters hyacinter och över 100 olika tulpansorter, både moderna som historiska, kommer att visas upp på utställningen. Sen tillkommer krokus och pärlhyacinter, penséer, snödroppar, fritillaria och mycket annat. I Götiska tornet planerar vi för en överraskning, kanske en något udda vårblomma…

Gunnar Kaj, bland annat känd för sina blomsterdekorationer till nobelfesten, kommer att stå för den konstnärliga ledningen med fantastiska blomsterarrangemang och scenerier speciellt utformade efter de unika kulturmiljöerna. Och bli inte överraskade om ni mitt i blomsterprakten upptäcker sagolikt vackra kostymer från någon av teaterns föreställningar som förstärker känslan av att ha blivit förflyttad till ett levande 1700-tal.

Välkomna till Drottningholms unika sevärdheter både i teatern och i parken. Och varmt välkomna att njuta av vårens första riktiga Blomsterfest! Historisk Vår!

Till Blomsterfests bildgalleriBildcollage index historisk vår.jpg
Tulipa viridiflora och Déjeunersalongen.
Foto: Blomsterfest.


Sidansvarig: Webmaster,
paulina.landin@blomsterfest.se