Hem Blomsterfest Besöka utställningen Pressmaterial Länkar


left.jpg
Välkommen till

"BLOMSTRANDE VÅR"

i orangeriet vid Ulriksdals slott

Blomsterfest och Ulriksdals slottsförvaltning har nu glädjen att presentera vårens stora blomsterhändelse med utställningen ”Blomstrande vår” - en exklusiv blomsterutställning med historiska och moderna narciss- och hyacintsorter, likväl som några absoluta nyheter i samspel med orangeriets unika skulptur- och kulturmiljöer vid Ulriksdals slott.

Narcisser: Genom ett samarbete med POM, programmet för odlad mångfald vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp kommer inte mindre än c:a 20 olika sorter av gamla svenska narcisser att visas. Vi kommer också att visa ett 30-tal historiska sorter från Josephine Dekker i Holland. Hennes narcisser är svåra att få tag i, men kan ibland hittas i välsorterade trädgårdsbutiker i Sverige. Dock har nog ingen det stora urval av narcisser som kommer att visas i denna utställning. Vad sägs om en ’Albus Plenus Odoratus’ från år 1601, ’Butter and Eggs’ från år 1777 eller den lilla förtjusande ’Little Witch’.

Hyacinter: Att finna gamla hyacinter är svårt men genom Mr Alan Shipp, ansvarig för Englands nationella hyacintsamling har vi fått tillgång till nästan 30 sorter hyacinter och kom ända tillbaka till år 1798! Bland rariteterna kan nämnas en dubbel rosa hyacint, ’Chestnut Flower’ från år 1880, den gula ’Prins Hendrik’ från år 1910 eller varför inte en av Alans egna sorter, ’Miss Molly Gilroy’, döpt efter ett av hans barnbarn. Alldeles ny och mycket ovanlig i en silvrig, djupt lilablå färg.

Gunnar Kaj: Efter framgångarna med utställningarna ”Tulpaner, tulpaner” på Ulriksdals Slott och ”Upp Amaryllis” på Drottningholms Slott, fortsätter vi vårt samarbete med blomsterdekoratören Gunnar Kaj, känd för sina dekorationer till Nobelfesten.


VARMT VÄLKOMNA ÖNSKAR BLOMSTERFEST OCH ULRIKSDALS SLOTTSFÖRVALTNING

Ett arrangemang av Blomsterfest och Ulriksdals slottsförvaltning.
Blomsterfest samarbetar i övrigt med Gunnar Kaj, Joakim Sommert- Grafisk formgivare, POM/Programmet för odlad mångfald, Rydells Odling och Kvick I Roten.
Bildcollage index HEM.jpg
Bilder från utställningen "Tulpaner Tulpaner" våren 2006
i orangeriet vid Ulriksdals slott.


Sidansvarig: Webmaster,
paulina.landin@spray.se